ZEPPOLE |
ingrediente:
5 cani de apa
5 cani de făină
1 vârf de cuțit de sare
1/2 cana Lichior anice (sau ouzo grecesc)
pentru decor:
1 kg de miere
coaja de portocala
coaja de lamaie
1 plic de ornament colorat
Mod de preparare
Puneti apa, anice și sare, coaja de portocala si lamaie , pe foc intro o cratita și cand fierbe se toarnă făină trecuta prin sita toat o data.
Amestecati cu lingura de lemn, pe aragaz pana cand amestecul nu se desprinde de peretii cratitei.
Puneti aluatul pe un plan de lucru pe care anterior l-ați uns și framantati puternic, foarte bine pentru a-l face neted și cat omogen posibil.
Se taie bucăți mici, și rotiți-le in mâini în scopul de a obține bețe de aproximativ 15cm în lungime si 1,5 cm grosime, care sunt inchise circular.
Se prăjesc în ulei fierbinte si lasati sa se absoarba grăsimea pe hârtie absorbanta.
În cele din urmă presarati zeppole cu miere disolvata intr-o oala pe aragaz la care ați adaugat coaja de lamaie si de portocale.
Se presara cu ornamente colorat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu