Ingrediente pentru 10 persoane
600 g faina 00,
4 oua + 1 galbenus de ou
2 linguri de zahăr
50 g untură
1 ceasca de lichior Strega (lichiore tipic,parfumat pe bază de plante produs numai în Benevento)
Sau
1 ceasca de lichior Anice (sau ouzo grecesc)
coaja rasa de la o jumătate de lămâie
un vârf de cuțit de sare
ulei pentru prăjit
Pentru condimentare și garnitură:
400 g miere de salcam,
1 plic de ornament colorat (în Napoli numit diavulilli)
Confeti cannellini care conțin o festucola mirosind a scorțișoară și mirodenii gustoase, care sunt bomboane renumite
100 g de coaja confiată de portocale(Lidl)
100 g de coaja confiate de lamiae( Lidl)
50 g dovleac confiat (produsul tipic napolitan numit cocozzata)
50 g de cirese confiat (Lidl)
50 g de cirese confiat (Lidl)
Mod de preparare
Așezați făina pe o suprafață de lucru, se framanta cu ouale, unt sau untura, zahar, coaja rasa de la o jumatate de lamaie, un pahar de Strega sau Anice și un pic de sare. Ati obținut un amalgam omogen și susținut, dati forma unei sfere și se lasa sa se odihnească acoperit o jumătate de oră. Apoi, din nou, pentru scurt timp, framantati cu un pic de faina si se imparte în bile de dimensiunea unei portocale, din care se fac, pe suprafata presarata cu faina rullandoli,multe tije de un deget grosime.Tăiati-le la aproximativ 1 cm. Se vor pune, fără a se suprapune, pe o cârpă presarata cu faina.
Inainte de prăjire, le puneti într-o sită și se agită pentru a elimina excesul de făină.
Prajti-le in numar mic în ulei fierbinte: se scot atunci când acestea sunt maro auriu, aproape pline de culoare. Scurgeti-le si le puneti la uscat pe prosoape de hartie.
Topiti mierea într-o cratiță destul de mare la baie marin, luati-o de pe foc și se adaugă struffoli prăjit, amestecând ușor, până când sunt bine înmuiate în miere. Se toarnă aproximativ jumătate din confeti și fructele confiate, toate tăiate în cuburi mici, de ½ cm și se amestecă din nou.
Apoi, pe un platou potrivit, se pune în mijloc un borcan de sticlă gol (utilizat pentru a facilita formarea unei gauri in mijloc), și puneti struffoli în jurul borcanului ca să formeze un cerc. Apoi, cand mierea este calda inca, adaugati restul de confet i si fructe confiate pe struffoli încercantd de a obține un efect estetic plăcut.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu