Mostaccioli |
Ingrediente pentru aluat:
500 g de făină
300 g de zahăr
10 g de amoniac
25 g pudră de cacao neindulcita
5 g de mix (un amestec de mirodenii pisat:
scorțișoară, cuișoare și nucșoară)
coaja rasa de la o portocala
200 ml de apă calduta
Ingrediente pentru glazura:
200 g de ciocolata fondant
200 g de zahăr
150 ml de apă.
Mod de preparare:
La făină se adaugă zahărul, coaja rasa de la portocala
și mix-ul de mirodenii.
Se amestecă toate ingredientele și după crearea unei
fântâni, se toarnă , putin cate putin,jumatate din apa calda in care se
diluează amoniac .Se toarnă restul de apă pana când aluatul nu devine
prea tare.
Intindeti aluatul la o grosime de aproximativ 1 cm, și
se taie în romburi.
Așezați mostaccioli într-o tava și se coc la 200
de grade timp de 10 minute.
Pregătiți glazura prin topirea ciocolatei la baie
marin și apoi adăugati, în timp ce continuati să fierbeti,
zahărul și apă.
După ce se răcesc un pic mostaccioli, cu ajutorul unei
furculite, înmuiati-i în ciocolată, puneti-i pe hartie de copt.
Odată ce ciocolata s-a racit se pot scoate fara
frica
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu