Ingrediente
pentru 4 persoane:
400 g de
spaghete
200 g de
gusa
80 g de
pecorino romano
2
linguri de ulei de măsline extravirgin
½ pahar de vin alb sec
sare și
piper dupa gust
Prajiti
intr-o tigaie cu doua linguri de ulei gusa tăiata cuburi. Atunci când gusa se rumeneste se
estompează cu vin alb și se îndepărtează
de pe flacara.
Fierbieti
pastele. Scoateți-le al dente, se scurg și se toarnă în tigaia cu gusa amestecand
cu o parte de Pecorino Romano, brânza
care nu ar trebui să fie foarte
uscata si cateva linguri de apa in care ati fiert pastele.
Cand
spaghetele apar cremoase puneti-le in farfurii individuale, presarati cu
pecorino rămas și cu piper negru dupa gust macinat la momentul servirii.
Spaghetele
la gricia sunt versiunea albă pentru
bucatini a la matriciana atunci când în Italia
nu se cunosteau roșiile care
au ajuns numai în 1548.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu