Ingrediente
pentru 4 persone
750 g file de
somon proaspăt întreg
140 g de sare
155 g de zahăr din trestie
4 g de marar
proaspat
8 boabe de piper
alb
20 g de ficat
gras
3 g sare neagra
Hawaiiana
Mod de preparare
Se amestecă
împreună sarea, zahărul, mărarul și
piperul alb. Așezați file-urile de somon într- o farfurie, se
acopera cu ingredientele amestecate si se lasa la marinat in frigider timp de 3
zile.
Dupa marinare, clătiți somonul sub
jet de apă rece, uscati-l și se taie în felii de 0,5 cm fiecare. Pentru
fiecare portie aranjati trei felii de somon pe o farfurie de servire și
deasupra a două dintre acestea puneti
două felii de ficat gras. Puneti sub grill-ul
incalzit de la cuptor pentru o jumătate de minut. Se condimentează cu
sare, neagra Hawaiina si se serveste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu