Ingrediente pentru 4 persoane:
320 g tagliatelle cu cerneală de sepie
800 g creveti proaspeti
600 g scoici
100 ml ulei e.v. de măsline
3 / 4 de pahar de vin alb sec
2 catei de usturoi
sare dupa gust
o legatura de patrunjel tocat
pesmet
făină
piper
Mod de preparare:
Spălați și curatati crevetii; lăsați-i să se usuce într- o cârpă și apoi se trec prin făină . Scuturati făina in exces și presarati pesmet in care ii lăsați pana la folosire. Curatati scoicile, deschideti-le intr-o tigaie cu un pic de apă pe flacara mica. Lasăti-le să se răcească și apoi puneți-le, treptat, pe o farfurie , în timp ce lichidul de gatit se filtrează printr-o pânză de bumbac plasata într-o strecurătoare. Pastrati de-o parte lichidul filtrat. Intr-o tigaie puneti ulei , usturoi tocat , pătrunjel și piper . Prăjti la foc mic , astfel încât, sa nu se arda usturoiul . Adaugati crevetii scosi din excesul de pesmet si se prajesc timp de 3 minute.Adaugati vinul si gatiti pentru inca 4 -5 minute. Se adaugă scoicile și două polonice mici din lichidul filtrat de la scoici.Gatiti ajustand gustul prin adaugare de sare(daca trebuie). Adaugati pastele gatite mai mult al dente care se toarnă bine drenate în sos.Lasati-le la gatit, amastecand, pentru 2 minute. Serviti calde. Sunt remarcabile .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu