Ingrediente
500 g de mandarine bio
500 ml de apă
350 g zahăr
Spalăti mandarinele, frecate inainte cu bicarbonat ( alegeti mandarine cu coaja subțire și, de preferință, fără sâmburi ). Puneti-le într-o cratiță acoperită cu apă si se aduce la fierbere. Se continuă fierberea pentru 15-20 minute în funcție de grosimea cojii și mărimea fructelor.
Se scurge apa de gătit și străpungeti coaja mandarinelor cu o scobitoare .
Într-o cratiță, se amestecă apă cu zahăr și se aduce la fierbere. Adaugati mandarinele și se fierb timp de aproximativ două ore sau până când acestea devin translucide, având grijă să păstrati mandarinele complet scufundate în lichid .
Indepartati de pe flacara și se lasa sa se raceasca .
Păstrati mandarinele în sirop, nu în frigider, lăsându-le la macerat timp de 24 de ore.
După acest timp, se aduc la fierbere la foc moderat, timp de cinci minute.
Faceti același lucru timp de 6 - 7 zile , până cand siropul format este destul de dens și mandarinele au luat o frumoasa culoare de chihlimbar.
Lasati-le să se răcească , puneți-le în borcane sterilizate, perfect curate, încercati să le acoperiti cu sirop și inchideti. Pentru securitate suplimentară, se fierb borcanele. Se păstrează timp de câteva luni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu