Ingrediente pentru 4 persoane
500 g carne de manzat
200 g de pancetta (sunculita cruda) în bucăți mici
100g parmesan sau grana padana
1 ou
4 felii de pâine veche, doar miezul
lapte după cum este necesar ;
sare și piper dupa gust
1 pahar de coniac
2 portocale , coaja și suc
stafide : o mână
unt
nucșoară dupa gust
Mod de preparare:
Se pune carnea într-un castron . Adaugati pancetta taiata în bucăți mici , apoi branza parmezan rasa, 1 ou si miezul de pâine muiat inainte in putin lapte și stors. În cele din urmă se rade coaja a două portocale în amestec și se adaugă sare , piper și nucșoară . La final se adauga stafidele stoarse (puse înainte la muiat in putina apă calduta). Cu ajutorul mâinilor frământati și dati forma de polpettone. Stoarceti sucul a două portocale . Se toarnă un strop de unt intr-un vas din fonta cu capac etanș și apoi puneti carnea turnati din cand in cand pe părți la foc mare pentru rumenire. În acel moment , se adaugă brandy ( aproximativ 1 pahar ) și sucul de portocale ( jumătate ) . Se acopera si se reduce flacara. Gatiti pentru aproximativ 20 de minute / o jumătate de oră . Urmăriti și turnati din cand in cand suc de portocale pe carne . Când este gata , se scoate și se servește . Prelevati glazura si serviti-o ca un condiment . Pentru decor puteti adauga și câteva felii de portocale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu