Ingrediente pentru 4 persoane
320 g de paste Bucatini
500 g de sardine proaspete
500 g de fenicul selbatic (Poeniculum vulgare)
3 bucati de anșoa în ulei
20 g de stafide ( tip passolina)
50 g de seminte de pin prăjite
1ceapa mica
1 plic de șofran
2-3 linguri de ulei e.v.de măsline
½ pahare de vin alb sec
1 varf de cutit de sare
30 g de miez de pâine tocata și prăjită
Mod de preparare
Curățați sardinele ( taiati capul, indepartati oasele și intestinele) apoi se clătește .
Fierbeti feniculul in apă sărată .
Se scurg apoi cu ajutorul unei linguri cu fante iar apa se pastreaza si va fi folosita pentru a fierbe pastele .
Înmuiati stafidele în apă caldă.
Prăjiti ceapa tocata împreună cu 2-3 linguri de ulei de masline.
Adaugati anșoa, dizolvati-l folosind o lingura de lemn. Odată rumenit, adaugati stafidele , semintele de pin și feniculul tocat. Apoi se adauga sardelele lăsând de-o parte o duzină pentru decor.
Amestecati ușor timp de 2 minute, apoi stropiti cu vin.Cand alcoolul s-a evaporat, se adaugă șofran dizolvat într-un paharel de apa clocotita. Continuati gatitul la foc mic timp de 10 minute.
Se fierb pastele al dente în apa in care ati fiert feniculul, se scurg și se adaugă sosul .
Se presara cu o lingura de de miez de pâine tocata și prăjită și se servește cu fileurile de sardine pastrate coapte la cuptor timp de 5 minute la180 °C și crengute de fenicul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu