Ingrediente pentru 4 persoane
8 ouă
100 g de grana padana
3 linguri de faina alba
2 linguri patrunjel tocat
unt
sare dupa gust
piper dupa gust
Mod de preparare
Separați gălbenușurile de albușuri, menținându-le în două boluri diferite. Se bat galbenusurile cu o furculita, apoi se adauga 6 linguri de apă și făină cernuta.
Cand amestecul este omogen adaugati grana padana, pătrunjel, sare, piper și continuati să amestecati.
Se bat albusurile ferm și apoi le încorporați în galbenusuri amestecand de jos în sus.
Topiti unt din abundenta într-o tigaie. Când este spumos, se toarnă amestecul iar cand devine aurie se intoarce de pe o parte pe cealaltă.
Serviti aceasta omleta calda sau rece, tăiata în romburi mici, pentru un aperitiv sau ca al-2-lea fel, însoțită de o salată de roșii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu