Ingrediente pentru 8 persoane
200 g făină pentru dulciuri
100 g migdale
200 g de zahăr
4 oua
coja de la 1 portocala
1 lingurita de scorţişoară
Un strop de sare
făină si unt pentru tigaie de tort
Pentru sirop:
3 dl de suc de portocale
Pentru sirop:
3 dl de suc de portocale
100 g de zahăr
Pentru portocale caramelizat
O cana de apa
2 portocale
100 g de zahăr
Mod de preparare:
Pregăti o tigaie de tort dreptunghiulare, uns si, pudrate cu făină şi se toarnă amestecul raspandite-l uniform cu ajutorul unei spatula. Coaceţi la 180 ° C timp de aproximativ 1 oră, apoi scoateţi prăjitura din cuptor si se lasa sa se raceasca.
într-o cratiţă se prepară sirop de zahăr prin dizolvarea zahăr cu sucul de portocale la foc mic timp de 10 minute, amestecând constant.
Se spală şi se usucă portocale, apoi se taie în segmente . Intr-o cratiţă se fierbese o cana de apa , se toarnă zahăr şi tocmai sa topit, se adegua felii de portocale. Să se fierbe la foc mic pana cand portocale caramelizat va fi gata.
Cu dinţi de o furculita se, înţepă suprafaţa de tort şi se imbimb cu sirop, se lasă timp de cel puţin 30 de minute. Se taie tortul în pătratele şi se serveşte pe farfurii de desert, punend pe ele felii de portocale caramelizat.
mmmm!Gustos!
RăspundețiȘtergere