ingrediente:
2 kg de Ghebe
un pumn de sare grunjoasă
2 litri de otet de vin alb
2 lt. ulei de floarea soarelui
4 catei de usturoi
2 ardei iute
o mana de boabe de piper
un strop de oregano
2 frunze de dafin
1 lamaie
Mod de preparare
Se spală ciuperciile în apă acidulată cu suc de lamaie si se raspandesc-le să se usuce pe un prosop.Într-o cratiţă mare, se fierbe 3 litri de apă, împreună cu 2 litri de oţet şi mână de sare grunjoasă..Atunci când fierbere se adauga ciupercile şi se fierbe timp de 5 minute.Se scurge şi se lasă să se răcească şi se usucă într-o sita
.
Atunci când sunt reci le-a pus într-un castron, apoi se condimentează cu usturoi,frunze de dafin şi ardei iute tocate marunt. Se adauga oregano si boabele de piper şi se amestecă.
Umpleţi borcanele bine spălate, şi se adaugă ulei de mai multe ori (pentru a umple toate golurile şi scoatere aerul din borcan, este nevoie de timp).
După aproximativ 2 ore se închide ermetic borcanele şi aşteptaţi cel puţin o lună pentru a vă bucura de delicioase "Ghebe in ulei"
Atunci când sunt reci le-a pus într-un castron, apoi se condimentează cu usturoi,frunze de dafin şi ardei iute tocate marunt. Se adauga oregano si boabele de piper şi se amestecă.
Umpleţi borcanele bine spălate, şi se adaugă ulei de mai multe ori (pentru a umple toate golurile şi scoatere aerul din borcan, este nevoie de timp).
După aproximativ 2 ore se închide ermetic borcanele şi aşteptaţi cel puţin o lună pentru a vă bucura de delicioase "Ghebe in ulei"
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu