Ingrediente pentru
4 persoane
100 ml ulei extravirgin de
măsline
100 g ceapa alba
2 catei de usturoi
proaspat
500 g roșii curățate
30 g de pătrunjel proaspet
sare
fina dupa gust
piper
negru dupa gust (macinat proaspat)
Mod de preparare
Într-o cratiță, gatiti la
foc mic in uleiul de măsline
extravirgin,
ceapa curata și tocata,
usturoiul tocat gros. Atunci când se rumenesc se adauga
rosiile decojite și mărunțite, date prin pasatorul de legume.Se adaugă sare, piper și se
coace timp de 18-20 de minute.
Dacă doriți, puteți
adăuga, de asemenea, ardei iute pistat sau intreg, în funcție de gustul personal.
Dupa ce a trecut timpul menționat, se adaugă frunzele de
busuioc si patrunjelul tocat mare.
După alte 2 minute, opriți
flacara.
Acest sos este potrivit
pentru prepararea fileului de pește alb
(cod), peștii intregi de talie mica, sau
pentru a face o supă de pește deosebita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu