ingrediente
125 g urda de oaie
125 g urda de vacă (lidl)
(250 g urda de vaca daca nu gresit urda de oaie)
150 g smântână
125 g zahăr
2-3 picături esență de migdale
foaie de gelatina (4-5
grame)
250 g căpșuni
fileuri de migdale dupa
gust
Mod de preparare
Puneti la inmuiat in apa rece
foaia de gelatina astfel încât să se înmoaie și dati urda prin pasatorul de
legume.
Adaugati la urda 100 g zahăr și esenta de migdale. Se amesteca bine pana
cand se dizolva zaharul complet. Stoarceți cu mainile lejer foaia de gelatina,
puneți-o într-o cratiță și o dizolvati într-o căldură blândă la baie marin.
Combinati gelatina cu amestecul și amestecati bine.
Cu un mixer electric ingrosati smântână și adaugati-o la amestecul de urda, amestecând de
jos în sus astfel încât să nu se dezumfle smântâna.
Se pune sa se întărească
în frigider pentru aproximativ 30 minute.
Se spala (cu codita)si se taie căpșunile în
cubulete mici.
Se adaugă 25 g zahăr la căpșuni și se lasa la macerat timp de
aproximativ 10 minute.
Umpleti un sac de
patiserie cu mousse de urda scos din frigider.
Într-un pahare de sticlă, se aseaza un pic de căpșuni,
peste ele, crema de urda și terminati cu căpșuni. Decorati cu fileuri de
migdale și frunze de mentă și presarati cu zahăr pudră.
Punet la racit în frigider
sa se intareasca, timp de aproximativ două-trei ore inainte de servire.
Sfaturi
Nu achizitionati capsuni
deja spalate, spalat capsuni numai cat folositi.
Capsunile trebuie spalate cu codita, pentru evita ca
apa sa se duca in interior.
Urda trebuie tinuta in
frigider intr- o sita o noapte la scurs.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu