Ingrediente pentru 4 persoane
30 g frunze de busuioc
3 frunze de țelină
2 catei de usturoi
50 g seminte de pin
2 roșii pentru sos
200 ml ulei de măsline sicilian extra virgin
sare dupa gust
piper
Mod de preparare
Curățați frunzele de busuioc cu grijă folosind o carpa uda.Curățați și spălați frunzele de telina . Într-un mojar, striviti-le împreună pentru o lungă perioadă de timp și cu cea mai mare grijă , adaugati sare groasa și usturoiul , apoi se adauga semintele de pin și roșiile decojite și tocate.Se toarnă a fir ulei de măsline , continuând să se amestece cu pistilul , până când sosul este neted și cremos . Sosul astfel obtinut va fi condimendat cu un vârf de cuțit de piper.
.
Numele dialectal sub care este cunoscut acest sos este " Mataroccu" care , în siciliana veche înseamna "adăugat la mancarea făcuta din dovleac lovit " , cu toate că acum nu există nici urmă de dovleac, dar , prin analogie cu celebra reteta Ligurică, mai des este denumit, pesto . Preparatul este utilizat în special pentru a condimenta spaghetele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu