ingrediente:
1 păstaie de vanilia bourbon pentru fiecare 100 ml de Rhum Saint-James
Mod de preparare:
Alegeți păstăile, eventual, nu prea uscate. Deschideti-le în direcția longitudinală, eliberati semințele, apoi se taie în bucăți mici. Puneti păstăile și semințele într-o borcan de sticlă cu rom. Închideti-l și se lasă la macerat cel puțin 4 luni. Se agită din când în când.
Se filtreaza, apoi folositi cateva lingurite pentru a aromatiza dulciuri și lichioruri, în loc de vaniliina.
Romul Saint James difera de majoritatea celorlalte romuri, deoarece, de la inceputul epocii lui Lefubure, se face cu metoda tradițională "agricola". Spre deosebire de cea mai populara metoda așa-numita "traditionala’ sau "engleza", care utilizează ca materii prime melasa, metoda agricolă folosește nu mai suc, sucul de trestie pur.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu