Pentru 4 portie
Faina 00 400 g
4 ouă
Mod de preparare
Lasati ouăle afara din frigider până când acestea sunt la temperatura camerei.
Cerneti faina, creati o " fântâna " puneti ouăle în centrul fântânii .
Bateti ouale cu o furculita , luati încetul cu încetul făina din părțile laterale ale fântânii, atunci când aluatul ajunge la o consistență , lucrati cu mâinile pana se incorporeaza tot restul de făină, formati o minge frumoasa.
Lasati să stea zece minute acoperita cu o cârpă.
Apoi, începeti să intindeti aluatul: insistând mai presus de toate la centru, astfel aluatul va avea aceeași grosime, pentru a invart aluat intins înfășurat pe sucitor , mai intindeti o data. Cu delicatete acum îndoiti aluatul, presarat ușor cu faina înainte de pliere , astfel incat sa nu se lipeasca. Acum, cu un cutit ascutit, se taie pastele.
Invartiti pappardelle, dacă le folosit imediat, lăsați-le să se usuce pe o cârpă presarata cu faina.
Cu aceasta reteta puteți pregăti fettuccine, tagliatelle, numai lățimea paste variază.
Lățimea paste
Tagliolini 1-2 mm, fettucine 3-5 mm, tagliatelle 4-10 mm, pappardelle 20-30 mm.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu