1 kg făină de
tip 0(W Faine)click aici
110 g untură
200
ml lapte usor incalzit
o
lingură de sare grunjoasă maruntita un
pic folosind o sticla ca sucitor
2 ciupituri de
bicarbonat de sodiu
apă
c.t.
Se
amestecă toate ingredientele dozarand apa necesara pana a cand aluatul este
neted si elastic. Creați bile la dimensiunea care sa se adaptese la dimensiunea
la care doriti pentru coacere și lasati-le să se odihnească
acoperite timp de câteva minute. Apoi cu
un sucitor pe o suprafata presarata cu faina le intindeti pana cand acestea
sunt subtiri si de forma rotunda.Gati-le intr-un vas pentru coacere piadina (testo) sau într-o
tigaie din teflon foarte fierbinte, avand grija sa nu lasati prea multă făină pe piadina, care s- ar
arde, de altfel, în tigaie.
Umplutura
poate fi dupa gust cu squacquerone branza
tipic din romagna, salam, sardine la gratar si salata, cârnați și ceapă, cu radicchio
proaspete sau cu cartofi și mozzarella de bivoliță, ori cu roșii și vinete gratinate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu