ingrediente
100 cl alcool la
95°
30 samburi de piersici
1 g
scorțișoară
500 g zahăr
500 ml vin
alb
Mod de
preparare
Se
spală samburii și se lasa sa se scurgă pe un prosop de bucatarie, invartindu-le
frecvent. Odata uscat se pun intr-un un borcan cu capac etanș, acoperiti cu alcool pur și se adaugă scorțișoară. Se inchide
cu capac și se lăsa să se odihnească timp de cel puțin două luni.Din cand in
cand să rasuciti recipientul, pentru ca
alcoolul sa se poata aromatiza.
După două
luni, pregătiti un sirop din 500 ml de vin alb sec și 500 g de zahăr, lasand la
foc mic si amestecand des pentru a preveni lipirearea zaharului de partea de
jos a vasului.Lasati să se răcească la temperatura camerei și, între timp, filtrati
soluția alcoolică cu un filtru specific
pentru lichioruri sau folosind un tifon. Se adauga siropul in soluția de
alcool, se amestecă bine și se pune in sticlă bine inchisa cu dop de plută acoperit
cu ceară.
Inainte de a
servi acest lichior delicios lasăti-l într-un loc răcoros si uscat timp de două
luni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu