Ingrediente pentru aluat
½ l de apă
1 kg de făină 00
25 de g sare
50 g drojdie
Ingrediente pentru sos:
1 sticla de sos de rosii
Parmezan ras și Pecorino Romano mixt (70% parmezan, pecorino 30%).
frunze proaspete de busuioc.
ulei extravirgin de măsline
ulei de arahide
sare și piper dupa gust
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia în un pic de apă caldă si cu un virf de lingurita de zahar.
Se amestecă drojdia cu faina si se adaugă apă ramasa putin cate putin.La sfarsit puneti sare.
Framantati bine până când amestecul este elastic si neted.
Se lasa sa crească până isi dubleaza volumul acoperind aluatul cu o cârpă curată.
Când aluatul a crescut in dimensiuni se fac bile de 60 g.
Să lasa sa crească pentru o jumătate de oră iar din bile formati niste discuri care se prăjesc în ulei fierbinte de arahide adus la 180 °. Odată ce discurile de aluat sunt maro auriu scoateti-le din ulei, puneti-le pe o hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei. Imediat condimentati cu sosul preparat în prealabil.Gatiti sosul de rosii intr-o tigaie cu un pic de ulei extravirgin de măsline si apoi se condimenteaza cu sare. După ce condimentati cu sos discurile, se adaugă amestecul de brânză rasă, piper negru proaspăt măcinat si o frunză de busuioc proaspat. Puteți adăuga, opțional, un cub de mozzarella. Serviti-le repede, că nu trebuie sa se receasca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu