Ingrediente
1 l de lapte
80 g unt
60 g faina
nucşoară
sare fina de mare
Mod de preparare
Faza 1-Intr-o caserolă potrivita se topeste untul si se adauga 60g faina incetul cu incetul, se lasa sa se coaca un minut amestecand, apoi se lasa sa se raceasca un pic.
Faza -2 Incalziti laptele si inainte sa fiarba adaugati la preparatul de la faza 1 pus pe foc incetul cu incetul, amestecand constant cu o lingura de lemn.
1 l de lapte
80 g unt
60 g faina
nucşoară
sare fina de mare
Mod de preparare
Faza 1-Intr-o caserolă potrivita se topeste untul si se adauga 60g faina incetul cu incetul, se lasa sa se coaca un minut amestecand, apoi se lasa sa se raceasca un pic.
Faza -2 Incalziti laptele si inainte sa fiarba adaugati la preparatul de la faza 1 pus pe foc incetul cu incetul, amestecand constant cu o lingura de lemn.
Faza-3 Lasati sa inceapa sa fiarba amestecand constant , puneti sare, parfumati cu un pic de nucşoară rasa Lasati pe foc mic 5 minute amstecand di cand in cant
Sa nu folositi sosul imediat, deasupra puneti bucatele mici de 20 g unt si acoperiti cu o folie transparenta: in acest fel se evita formarea de coaja la suprafata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu