Ingrediente:
2 kg de rosii foarte coapte
100 g de ulei extravergine de masline
100 g de ulei extravergine de masline
2 catei de usturoi cu coja
busuioc
sare de mare fina
sare de mare fina
Mod de preparare
Spalati rosiile, faceti o taietura in forma de cruce pe arte de jos si opăriti pentru 10-15 secunde in apa fierbinte; punetile un pic in apa cu gheata si eliminati coaja, taiati-le in patru, eliminati semintele. Taiati apoi in cubulete sau fileuri. Intr-o cratita antiaderenta adaugati ulei si doi catei de usturoi cu coja un pic zdrobiti, lasati sa se caleasca la foc mic. Adaugati niste frunze de busoioc rupt cu mana, mariti flacara aragazului la maxim si adaugati rosiile, miscati cratita ritmic. Puneti sare, acoperiti si lasati sa fiarba 4-5 minute, pina cand sosul se ingroasa.
Acest sos este de baza pentru o multime de feluri de paste: sos bolognese, cu sunca cruda,amatriciana, napoletana; si de baza pentru sosuri de felul doi: sos livornese, sos pizzaiola.
Sfaturi utile
Sosul se face foarte repede se poate pregati pe moment, foarte aromat si cu gust proaspat.Daca sosul este acrisor, adauguati o priza de zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu