vineri, 16 mai 2014

Sărut de Damã


ingrediente
100 g alune de pădure prajite
100 g zahar
80 g unt
100 g făină 0
100 g de ciocolata fondant

Mod de preparare

Se toaca marunt alunele prajite, adăugați-le: untul moale, făină cernuta și zahăr.
Frământați bine până când aluatul este soft.
Format niste bile ușor aplatizate de o parte,  diametru de aproximativ 1 cm, apoi puneți-le în cuptor la pe o foja de hartie de copt 180 ° timp de doisprezece minute.
Scoatete, din cuptor și lasate sa se raceasca.

Intre timp, topit  ciocolata fondand la baie marin și punete ciocolata topita pe bila aplatizat, închideți-l cu o altă bila, și așa mai departe până la sfârșit.

Tort de alune


ingrediente
200 g alune de pădure prajite
150 g zahar
3 oua
130 g unt
100 g făina
1 plic de praf de copt

Mod de preparare

Intr-un vas se amestecă ouăle bătute ușor cu zahăr, se adaugă făina amestecată cu praful de copt și cernută, untul moale la temperatura camerei  taiat în bucăți mici și alune tocate.
Se amestecă ingredientele bine și se toarnă aluatul într-o vas de copt uns și presarata cu faina,se pune in cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 45 de minute.

Se lasă să se răcească tort de alune, la temperatura camerei, se taie în felii și se servește.